Геника FEMOFLOR ®

Вагиналната микрофлора е сложна и динамична екосистема, чието състояние зависи от много външни и вътрешни фактори, включително възраст, сексуално поведение, хормонален статус, стрес и умора, употреба на на различни медикаментозни средства. Съставът и характерът на вагиналната биоценоза оказват голямо влияние върху женското здраве и репродуктивните функции. Вагиналната дисбиоза е клиничен синдром с полимикробна етиология, резултат от сложните взаимоотношения и динамика между микроорганизмите, част от естествената вагинална микрофлора. Комплексната оценка на микробната композиция в женския репродуктивен тракт е от най-голямо голямо значение за установяване на етиологията на възпалителния процес и избора на подходящо лечение.

84% от жените нямат симптоми, поради което състоянието често остава незабелязано. 40% остават неправилно диагностицирани поради недостатъци на масово използваните диагностични методи.

Промените в нормалната женска микробиота увеличават шансовете за развитие на полово предавани инфекции и водят до негативни последици за женското здраве и репродуктивните функции.

За теста

FEMOFLOR ®

FEMOFLOR ® е съвременен Real-Time PCR базиран тест, позволяващ комплексен анализ и оценка на вагиналната микрофлора, диагностика на дисбиозни състояния и откриване на полово предавани инфекции. 

Аеробните и анаеробните условно-патогенни микроорганизми присъстват в определени концентрации като компонент на естествената микрофлора в женския урогенитален тракт. Определянето на количеството на тези опортюнистични микроорганизми и тяхното точно съотношение спрямо броя на лактобацилите и общия брой микроорганизми дава информация за цервико-вагиналния статус на пациента, като дефинира норма или болест.

Традиционните, широко използвани, диагностични методи са свързани със субективност при отчитането на резултатите и при разграничаването на норма от дисбактериоза, както и с невъзможност да бъдат култивирани голяма част от анаеробните микроорганизми с ясна етиология в развитието на дисбиозни състояния. Това често е причина за неправилно диагностициране и назначаване на неподходящ метод на лечение, увеличаване на рецидивиращите случаи и произхождащите от това усложнения.

С FEMOFLOR ® за първи път само с едно изследване е възможно да бъде установена ЦЯЛАТА микробна композиция и взаимоотношенията между микроорганизмите в женския урогенитален тракт и да се дефинира ТОЧНО състоянието на пациента (норма или дисбактериоза).

Живот с грижа за НЕЯ

Приблизително 84% от жените с вагинална дисбиоза нямат симптоми

Редовната профилактика предотвратява появата на гинекологични усложнения

FEMOFLOR ®
FEMOFLOR ® превъзхожда с 40% диагностичната специфичност и чувствителност на конвенционалните диагностични тестове за оценка на бактериална вагиноза

ДИАГНОСТИЧЕН ОБХВАТ НА ТЕСТА

Превенция и контрол на вагинална дисбактериоза
Навременната профилактика ДНЕС ще осигури вашето спокойствие УТРЕ
Профилактика за бактериална вагиноза - необходима ли е?

В голям процент от случаите няма ясно изявени симптоми на вагинална дисбиоза, затова и състоянието често остава незабелязано. Профилактичните изследвания са препоръчителни за ранното диагностициране и вземане на адекватни мерки на лечение, особено при бременни жени, при планиране на бременност, както и преди предстоящи хирургични манипулации на урогениталния тракт.

Вагинална дисбиоза и бременност

Вагиналната дисбиоза по време на бременност е особено опасно състояние, тъй като може да доведе до сериозни усложнения, включително спонтанен аборт, преждевременно раждане, повишен риск от придобиване на полово предавани инфекции, възпаления на малкия таз, на фалопиевите тръби и на околоплодните обвивки.
Неправилно диагностицирана и лекувана, вагиналната дисбиоза по време на бременността може да рефлектира и върху здравето на бебето в първите дни след раждането му. Затова правилната диагностика в хода на бременността е изключително важна.

Как да се изследвам?

Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с Вашия гинеколог и да попитате за  „ Фемофлор “! Вашият лекуващ лекар ще Ви информира как най-добре да се подготвите за изследването и ще избере подходящ панел за изследване за Вас – Femoflor ® 16 или Femoflor ® Screen. Процесът на вземане на пробата е бърз и безболезнен. Свържете се с нас, за да получите повече информация за изследването и къде може да го направите.

Защо да изберем FEMOFLOR ®?

FEMOFLOR ® е бърз, безболезнен и съвременен молекулярно-диагностичен тест за комплексен анализ и оценка на микрофлората в женския урогенитален тракт, за диагностика на дисбиозни състояния и за откриване на полово предавани инфекции. Анализът има голяма информативна стойност и подпомага правилното диагностициране и лечение, както и проследяването на състоянието в хода на лечението.

Изтегли брошура

Грижа за пациента
Съвременни лабораторни практики

Мисията на отдела за диагностика на урогенитални инфекции към лаборатория „ГЕНИКА“ е да предоставя актуална информация, медицински изследвания и научни данни, за да помага на хората да живеят по-безопасно и по-здравословно чрез превенция на урогениталните инфекции и предизвиканите от тях усложнения. Конкретните цели на отдела са насърчаване на сексуалното здраве и първичната превенция на полово предаваните болести.

Тестовете за амплификация на нуклеинови киселини (NAAT; PCR ) са ново поколение диагностични платформи за диагностика на бактериална вагиноза, отличаващи се като единствените, способни да разграничат болестно състояние от норма и да определят степентта на дисбактериоза. 

Вижте повече