Генетичен панел Непоносимост към храни
Лактоза, фруктоза, захари, хистамин, глутен, алкохол
Лактоза, фруктоза, захари, хистамин, глутен, алкохол
3-6 ml венозна кръв / 2 ml периферна кръв.
Алергии и непоносимости
Нутригенетика
Хранителни непоносимости
Нутригенетични панели
Хранителни непоносимости
Нутригенетични панели
Нарушеното преработване на много хранителни вещества често е причина за развитието на хранителни непоносимости, които могат да се проявят с по-леки или тежки храносмилателни нарушения, псевдоалергии и много други. Предложеният панел включва генетични варианти, които имат роля за активността на ензимите, преработващи важни вещества от нашата диета, и за развитието на непоносимост към тези вещества. Включените непоносимости са към следните хранителни вещества:
· Фруктоза
· Малтоза
· Захароза
· Глюкоза
· Лактоза
· Глутен
· Хистамин
· Алкохол
Диагностичен метод: Секвениране по Sanger
Вид проба: 3-6 ml венозна кръв / 2 ml периферна кръв
Срок за издаване на резултат: 10 работни дни
Клинично приложение: Хранителни непоносимости.