Хранителен панел 2 (34 алергена) - IgE
Разширено изследване за най-честите хранителни алергени
Разширено изследване за най-честите хранителни алергени
1-4 мл венозна/капилярна кръв в серумна епруветка. Няма специални изисквания за теста, кръв може да бъде взета по всяко време.
Алергии и непоносимости
Алергии
Алергии
Тестовете за алергии се използват, за да се види дали кръвта съдържа антитела за определено вещество, като фъстъци или цветен прашец, например. Тези антитела се наричат имуноглобулин Е или IgE антитела.
Ако кръвта на човек съдържа lgE антитела, които са специфични за определено вещество, това означава, че той е алергичен към това вещество. Тези антитела причиняват обриви, сърбеж, кихане и други симптоми.
Диагностичен обхват: Изследват се следните алергени: яйчен белтък, яйчен жълтък, краве мляко, краве мляко (пастьоризирано), казеин, пшенично брашно, глутен, ориз, соя, сусам, фъстък, лешник, шамфъстък, слънчогледово семе, тиквено семе, портокал, ягода, ябълка, банан, киви, черница, смокиня, домат, морков, картоф, лук, праскова, череша, маслина, зелен фасул, микс риби 1 (риба треска, херинга, скумрия, писия), микс морски дарове (лангуста, стрида, вид овална мида), микс месо 2 (телешко, агнешко), пилешко месо.
Диагностичен метод: Ензимен-алерго-сорбентен тест.
Биологичен материал: 1-4 мл венозна/капилярна кръв в серумна епруветка.
Необходима ли е специално подготовка за теста?
Не, кръв може да бъде взета по всяко време.
Клинично приложение: Уртикарии; Екземи; Анафилаксия; Астма; Алергична хрема; Атопичен дерматит.